Risico op inbraak was nooit zo groot!

Liefst 660 inbrekersbendes hebben vorig jaar minstens 75.000 keer ingebroken in ons land. Een schrikwekkend hoog aantal, dat volgens de federale politie nog toeneemt.

Het risico dat er bij u thuis wordt ingebroken, is nog nooit zo groot geweest. Vorig jaar registreerde de politie ruim 75.000 woninginbraken of pogingen tot inbraak. Na analyse van al die misdrijven komt de politie tot de conclusie dat liefst 660 verschillende daderbendes aan het werk waren, met samen ruim 2.440 leden.

In werkelijkheid ligt het aantal inbraken nog een stuk hoger. Twintig tot dertig procent hoger, schat de politie, omdat veel feiten niet aangegeven worden. En uiteraard opereren naast de dievenbendes ook nog veel inbrekers in hun eentje.

inbraken belgie

‘Op nationaal niveau bedraagt het gemiddelde risico 1,53 inbraken per 100 woningen per jaar. In 2010 lag dat gemiddelde nog op 1,34 per 100 woningen. De situatie is er dus niet beter op geworden. Dat betekent dat een woning statistisch gezien om de zestig jaar het doelwit van inbrekers zal zijn.’

BRON