De Klopsleutel (Bump-Key)

De Klopsleutel (Bump-Key)
 
Klopsleutel
 
Wat is een klopsleutel?
Valse sleutels, of de klop- of slagsleutel zijn maximaal uitgeslepen sleutels die passen in bijna 90% van alle deursloten in heel Europa. De inbreker koopt de klop,- of slagsleutel gemakkelijk via internet en kan met een kleine tik uw slot openen, zonder schade achter te laten. Meer en meer worden deze methode gebruikt om tijdens afwezigheid van eigenaars inbrekers toe te laten zich toegang te verschaffen, zonder dat bewoners argwaan hebben. Ook in bedrijfslokalen wordt dit regelmatig vastgesteld.
 
Hoe te gebruiken?
“Youtube” kan u hierbij helpen. De honderden filmpjes laten u zien hoe makkelijk dit allemaal is.
Deze methode is normaal ontworpen voor slotenmakers, die dit echter niet gebruiken, en meestal komen uitboren, dan kunnen ze u nog een nieuwe cilinder verkopen.
Er zijn zelfs hobbyclubs met leden die voor de “kick” de moeilijkste sloten proberen te openen op deze manier. Het komt erop neer om met 10 sleutels alle mogelijke veiligheidscilinders te kunnen openen met 1 tikje in plaats van 2. En ja, deze zijn allemaal SKG gekeurd.
 
Verzekering?
Bij verzekeringsmaatschappijen staan meestal duidelijk in het contract beschreven:

Preventiemaatregelen
Bij afwezigheid moeten alle buitendeuren van het aangeduide gebouw of van het gebouw waarin u tijdelijk verblijft gesloten worden met een sleutel of door middel van een elektronische beveiliging. Op dezelfde manier moeten alle deuren naar gemeenschappelijke delen gesloten worden indien u slechts een gedeelte van het gebouw bewoont. Alle vensterdeuren, vensters en andere openingen in het gebouw moeten eveneens op correcte wijze gesloten zijn. Het niet respecteren van deze maatregelen heeft echter geen gevolgen in geval van diefstal door middel van braak van deze deuren of ramen.

Doordat er geen sporen achter blijven, betalen diefstalverzekeringen dus niets uit. Meestal wordt er ook geen aangifte gedaan van ontvreemding van meestal kleine, maar soms waardevolle goederen.
 
Oplossing?
Maar al te graag wordt u een cilinder aangeboden die klopsleutelbestendig is. Maar…
Is deze cilinder dan wel beveiligd tegen andere technieken? Er zijn namelijk nog 8 ander mogelijkheden een deurcilinder te openen zonder uw sleutel.
Laat daarom eens een expert bij u langskomen op gebied van inbraakpreventie EN op gebied van de JUISTE oplossing. Enkel ter plaatse kan hij zien wat uw wensen en noden zijn. De bedoeling is dat enkel diegenen die een sleutel hebben binnen mogen, en NIEMAND anders.
 
Voor meer informatie
INBRAAKSAFE 0800/12012

2 Comments

 • Anton / januari 8, 2018 at 11:10 am

  Mijn deur is reeds beveiligd met speciale sloten en deurankers. Dit voor veel geld en blijkt dat een gewone klopdeursleutel als nog binnen kan komen. Wat moet je dan laten doen, zelfs de deurspecialist weet het niet. Dus waarom er dan weer een dure specialist erbij halen. De vorige rade mij dit aan, wat nu blijkt dat het een lachertje is voor een dief. Wie echt een oplossing weet, dan hoor ik dat graag. Mvg, A. Frees

  Beantwoorden
  • inbraakbe2016 / januari 9, 2018 at 9:00 am

   Beste heer Frees,

   U mag mij steeds contacteren indien u wenst op +32 477 26 19 64 (Stefan Feremans)
   Ik kan u misschien al telefonisch helpen

   Beantwoorden