Inbraakpreventie, wacht niet tot het te laat is!

Inbraakpreventie is in veel plaatsen geen overbodige luxe meer.

Wanneer we een nieuw huis kopen of bouwen is een van de laatste dingen waaraan we willen denken dat er vroeg of laat wel eens ingebroken zou kunnen worden. Jammer genoeg is het jaarlijks een realiteit voor naar schatting 80.000 inbraken die in België plaatsvinden. M.a.w: 1 om de 6,5 minuten.


Laat het zover niet komen: aan inbraakpreventie doe je best voor het kwaad geschied is. Wat kan je ondernemen tegen inbraak?


Of je nu eigenaar of huurder bent van een bestaande woning of een nieuw te bouwen huis of appartement. Je kan inbrekers vóór zijn door je woning aan te laten passen en zodoende de kans op inbraak drastisch te verkleinen.


Wij zetten het voor jou op een rij:


1) Evaluatie: Hoe groot is de kans dat een inbreker bij jou op bezoek komt en welke zijn de zwakke punten van je woning?


2) Mechanische beveiliging van je woning: Aan de hand van bovenstaande evaluatie gaat het om de gevelopeningen, voornamelijk deuren en ramen op het gelijkvloers. Een goed slot en een meerpuntssluiting (waarbij het slot niet op 1 maar op meerdere punten verbinding maakt) vormen een betere bescherming dan het eenvoudige slot. Vergeet hierbij zeker niet de achterdeur want die blijft dikwijls in de kou staan.


3) Elektromechanische beveiliging: Optimale bescherming bereikt men met een combinatie van elektronica en mechanica. Dit soort beveiliging biedt de inbreker zowel mechanische weerstand en melden tegelijkertijd de inbraakpoging aan de alarmcentrale. Deze slaat dus al alarm voordat de dader het object kan binnendringen. Door de mechanische weerstand en de gelijktijdige alarmering is de kans dus uiterst groot dat de inbraak compleet wordt verhinderd.


Je kan hier een video bekijken over deze unieke beveiliging: https://www.inbraaksafe.be/elektromechanische-beveiliging/


Inbrekers buitenhouden? Daarvoor kan je terecht bij Inbraaksafe, de specialist in technische inbraakpreventie en inbraakbeveiliging voor woning en appartement.


Ga je binnenkort een woning bouwen? Laat je dan adviseren door professionals bij de belangrijkste punten om te beveiligen en je helpen om een veilige woning te bouwen die bij je budget past en aan de huidige normen voldoet.


Contacteer ons vandaag nog voor een GRATIS beveiligingsstudie en ontdek zo de zwakke punten van jouw woning.