Inbraakpreventie en inbraakbeveiliging tijdens de vakantie

Inbraakpreventie en inbraakbeveiliging tijdens de vakantie

Met de zomervakantie in het vooruitzicht bevinden velen van ons zich nu reeds in een razernij van voorbereidingen. Of u nu reist of de vakantie thuis doorbrengt is het belangrijk te weten dat tijdens deze periode het aantal inbraken piekt.


Hier alvast enkele inbraakpreventie tips als verzekeraar dat het vakantieseizoen 2015 vreugdevol en vooral veilig mag zijn voor u en uw gezin;


Een alarmsysteem alleen is niet voldoende als preventie tegen inbraak, de gemiddelde inbraak telt 3 minuten en inbrekers zullen dus snel verdwenen zijn, zelfs als het alarm afgaat.


Verzeker u ervan dat de ramen, deuren, schuiframen en garagepoort (als die directe toegang verschaft tot de woning) voorzien worden van aangepaste sloten voor een effectieve inbraakbraakbeveiliging van het hoogste niveau.

5 simpele stappen om inbrekers buiten te houden

 • Beveilig alle ramen en deuren; houdt ramen en deuren gesloten. Gebruik veiligheidscilinders voor voor- & achterdeur en de deur van een eventuele garage die toegang tot de woning verschaft. Schuiframen (schuifdeuren) zijn zeer kwetsbaar en hebben een sluitingsmechanisme dat makkelijk kan worden geforceerd door de inbreker. Wanneer echter de juiste maatregelen getroffen worden wordt het voor inbrekers een flink stuk lastiger om de woning te betreden.
 • Houdt waardevolle spullen uit het zicht; maak het een eventuele inbreker onaantrekkelijk om in te breken in uw woning door waardevolle bezittingen op te bergen in een daarvoor voorziene kluis of alvast uit het oog te bewaren. Vergeet hierbij eveneens niet allerhande materialen die in garage liggen en het inbrekers makkelijk kan maken (denk ook speciaal aan ladders, trapjes etc.).
 • Haal planten, bloembakken, struikjes etc. weg bij de ingang/toegang van uw woning. Het mag dan wel mooi zijn, hier kan een inbreker zich wel makkelijk achter verbergen namelijk. Zorg er dus voor dat dit geen kans heeft met een netjes onderhouden tuin en oprijlaan.
 • Verlicht uw woning; zorg voor buitenverlichting en en bewegingsensoren om uw huis ‘s avonds en ‘s nachts te verlichten. Eventuele binnenverlichting met tijdschakelaar maakt het de inbreker eveneens moeilijk en alzo onaantrekkelijk om ongezien de woning te betreden.
 • Gebruik een alarm; maar voorzie uw ramen en deuren eveneens van een duidelijk teken (klever) dat het huis voorzien is van ibraakbeveiliging. Onderzoek wijst aan dat woningen die duidelijk te kennen geven beveiligd te zijn tegen inbraak minder populair zijn bij inbrekers.
 • Vakantie inbraakpreventie checklist

  Met de vakantie in aantocht (en hiermee ook de toename van inbraken) enkele extra inbraakpreventie tips die de kans op inbraak zullen verkleinen;

 • Post en krant; vraag bij je postkantoor om de post (tijdens de periode dat je afwezig bent) bij te houden of eventueel te laten doorsturen naar een kennis of familie. Ditzelfde met het abonement op je krant, etc.. een overvolle brievenbus is namelijk een teken van afwezigheid.
 • Verlichting; verlichting (met tijdschakelaars) geeft de indruk dat er iemand aanwezig is in de woning.
 • Breng de buren op de hoogte; van de periode wanneer je afwezig bent zodoende ze een oogje in het zeil kunnen houden en alarmeren wanneer er iemand vreemd rond het huis hangt.
 • Breng de politie op de hoogte van je afwezigheid; veel buurten hebben een speciale vakantie-wacht door de politie waarbij ze tijdens de vakantieperiode extra aandacht besteden aan het rondrijden (wandelen) en in het oog houden van woningen.


 • Indien u vragen heeft over inbraakpreventie of inbraakbeveiliging aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren!

  1 Comment

  • Slotenmaker Den Haag / april 29, 2017 at 5:30 pm

   Werkelijk goed inbraak preventie is doorgaans voor 90% mechanisch. De bedoeling is om inbrekers danig te vertragen of inbraak zo rumoerig te maken dat ze het hazepad kiezen of ergens anders hun geluk proberen.

   Daarnaats zijn organisatorische maatregelen zoals die in de laatste lijst van groot belang. Zorg ervoor dat u op sociale media discreet bent met het aankondigen van uw vakantie.

   Tevens is het heel zinnig en niet moeilijk om buren of kennissen te vragen eens in de zoveel tijd een kijkje te nemen, planten te wateren, een lamp aanzetten en dergelijke.

   Ik ben het eens met de stelling dat een alarmsysteem niet erg veel helpt alhoewel het zeker ervoor zorgt dat een inbreker minder tijd heeft om een woning te doorzoeken.

   Een goede tip: leg werkelijk belangrijke zaken goed weg, bijvoorbeeld in een kast dat goed kan worden afgesloten en laat vooral uw oude computer, laptop of TV binnen handbereik. Inbrekers wanen zich vaak gelukkig en verdwijnen met vrijwel waardeloze spullen.

   Beantwoorden