Beveiliging commerciële voertuigen

Beveiliging voertuigen

bestelwagen beveiligen

Als inbraakbeveiliging bedrijf ontvangen we regelmatig telefoontjes en mailtjes van klanten wiens truck, bestelwagen of commercieel voertuig werd ingebroken.  Met de stijgende cijfers van voertuig-criminaliteit en inbraken, één van de eerste vragen die we stellen aan onze klanten “Heb je ook de laadruimte van uw voertuig beveiligd” (aangezien dit is meestal het meest kwetsbare deel van het voertuig, met daarin de meest high-value items zoals gereedschappen, apparatuur, voorraad etc).


Hier zijn een paar van onze  top-tips, die je misschien al kende, maar ook een aantal extra zeer belangrijke en minder voor de hand liggende die je misschien zou willen overwegen …


Houdt de deuren steeds op slot


De gouden regel natuurlijk, heel erg voor de hand liggend, maar toch … even 2 minuutjes die winkel binnen … een minuutje bij de klant op kantoor wat afgeven … Neem GEEN risico, een dief heeft slechts enkele seconden nodig om die kostbare goederen te bemachtigen. Investeer in extra veiligheidssloten speciaal voor commerciële voertuigen die zonder compromissen uw voertuig alsook lading optimaal beschermen tegen inbraak.


‘s Nachts parkeren


Waar mogelijk, probeer je voertuig ten alle tijde bij een voldoende verlichte en bewoonde plaats te parkeren. Er is geen grotere vijand van een dief dan licht! Voertuigen geparkeerd in afgezonderde niet-residentiële gebieden zoals openbare parkeergarages zijn het doelwit van dieven omdat ze hier waarschijnlijk niet zullen worden verstoord. Laat niets van waarde of zelfs van belang in zicht in het cabine gebied bij het verlaten van je voertuig. Indien het voertuig glazen achterdeuren (of eventueel glazen zijdeuren) heeft, overweeg dan de plaatsing van veiligheidsfolie voor glas om de veiligheid te garanderen.


Overdag parkeren


Dieven slaan niet enkel ‘s nachts toe ! Uw voertuig is net zo kwetsbaar overdag jammer genoeg. Opportunistische dieven houden enorm van bestelwagens en kleine trucks die worden geparkeerd op enige afstand van de weg, op bedrijfsterreinen. Zelfs op parkeergelegenheden bij bouwmarkten slaan ze graag toe. Deze worden dan ook vaak bezocht door vaklui die reeds geladen zijn met waardevolle goederen en bij vergetelheid nog snel wat materialen ophalen aldaar. We adviseren dan ook om steeds “zo dicht mogelijk” bij de hoofdingang van de klant, bouwmarkt, leveradres te parkeren. Slot bescherming oftewel afdekplaten zijn een goede investering omdat ze de bescherming bieden tot het sluitsysteem bij het  type “schroevendraaier inbraken”.


Verdeling van de cabine en de laadruimte


Maak het inbrekers moeilijk om bij de felbegeerde goederen te komen. Dit kan door middel van een tussenschot, geplaatst tussen de cabine en de laadruimte. Dit werkt vooral preventief en zal eventuele dieven ten eerste beperken om rechtstreeks in de laadruimte te kunnen kijken alsook ontmoedigen omdat het hun meer tijd zal kosten om die barrière te moeten passeren en doorbreken.


Voertuig belettering / reclame


Een belangrijke beslissing die alleen JIJ kan maken, is het al dan niet om uw merk of dienst rechtstreeks te adverteren op het voertuig  dat u of uw medewerkers rijdt. Bijvoorbeeld, een timmerman die zijn diensten aan de zijkant van zijn bestelwagen adverteert kan natuurlijk zo nieuwe klanten aantrekken voor het bedrijf. Hij zou zich er echter eveneens ervan bewust moeten zijn dat het ook de aandacht kan trekken van een paar ongewenste klanten, criminelen! Je hoeft er  geen raket wetenschapper voor te zijn om te beseffen dat deze bestelwagen zeer waarschijnlijk dure elektrische gereedschappen en apparatuur aan boord heeft! Overweeg of reclame voor uw merk op uw  voertuig de moeite waard is en uw business op die manier ook daadwerkelijk voldoende kan stimuleren, zo niet, houdt het voertuig zo neutraal mogelijk om ongewenste aandacht te voorkomen!

2 Comments

 • Vandeginste l / januari 26, 2017 at 7:11 am

  Beste
  Kan een vrachtwagen beveilig worden laadbrug ,cabine,,,, bestaat er een stuurslot? Mvg vandeginste

  Beantwoorden
 • inbraakbe2016 / januari 28, 2017 at 8:00 pm

  Beste, wij zijn gespecialiseerd in het beveiligen van woningen, bedrijven en de laadruimtes van bestelwagens voorzien van deuren of schuifdeuren.
  Het is goed mogelijk dat we een oplossing hebben voor uw cabine. Misschien komt u ons eens bezoeken op Batibouw hal 9? Vergezeld van uw vragen en eventueel foto’s helpen we u graag verder. Gratis kaarten kan u aanvragen op https://www.inbraaksafe.be/beurzen/
  Mvg

  Beantwoorden